En kat er en investering, naturligvis er den det, og den er derfor ikke gratis. Der er måske nogen, der ikke kan forstå, at en kat ikke er gratis, men det har sine årsager, og det er blandt andet, at dem, der sælger katten, skal være sikker på, at den får et godt hjem. Når man betaler penge for en kat, tænker man sig mere om, end hvis den var gratis. En kat er noget, man ønsker at beholde i al den tid, den lever, og netop derfor skal den også koste penge. Det behøver dog ikke koste en million at anskaffe sig en kat, og langt de fleste steder kan man få en kat, der ikke koster mere end et par hundrede kroner. Dog handler det ikke om, at man skal finde den, der er billigst – man skal nemlig have den, man bedst kan lide, og som samtidig har det godt.

Hvis man kigger på nettet, er der mulighed for at finde en kat i Den Blå Avis. Der er med sikkerhed også nogen i det lokalområde, hvor man bor, som har en kat, de gerne vil sælge, og flere steder er der endda lokale opslag i den Brugs, hvor man bor. Når man har fundet en kat, man gerne vil se nærmere på, har man helt uforpligtende mulighed for at tage ud og se på den for at finde ud af, om man kan lide den. Der er rigtig mange mennesker, der er på udkig efter katte, og derfor er der rift om de katte, der er. Det handler derfor om at slå til, når der er en, man er vild med, og hvis man er heldig, kan det være, at naboen snart får killinger eller lige har fået det.

Når man har anskaffet sig en kat, skal man naturligvis også have råd til både mad og legetøj til den. En kat skal også have en kattebakke og madskål, og det er jo også udgifter, man skal tage med i overvejelserne, når man gerne vil have en kat. Hvis man ikke vil betale det, skal man ikke have en kat, og hvis man er klar på at betale det, så skal man endelig have sig en kat.

En kat er et levende væsen, og den skal have det godt. Det skal man tænke over, inden man går ud og anskaffer sig. En kat skal man beholde hele dens levetid.